TEKNIKKEN BAG MIWIRE ROUDEM

MiWire RouDem har hele to antenner. Én rundstråle antenne og som den eneste i verden en fuld automatisk retningsbestemt antenne, der bruger avanceret mobildatakommunikation, hvor den kobler sig på eksisterende mobilmaster og forbedrer internetforbindelsen.

MiWire RouDem’s to centrale elementer

1: Den automatiske, retningsbestemte antenne, som giver forbindelse til internettet via mobilnetværket. Antennen kan håndtere frekvenserne til både 3G, 4G og LTE-netværk.

2: En WiFi-enhed, der skaber et hotspot, som man kan koble enheder – smartphones, tablets, computere og andet udstyr – til MiWire RouDem.


Derudover indeholder MiWire RouDem en 

række elementer, der får tingenetil at fungere i praksis:

 • En GPS-enhed, der fastslår den aktuelle position og et kompas, som hjælper med retningen til mobilmasten.
 • En motor, der drejer antennen hurtigt og præcist.
 • En “almindelig” mobilantenne, der sikrer en forbindelse, der altid er mindst lige så god som en standard mobil internetforbindelse, og som sikrer forbindelsen, mens den automatiske retningsbestemte antenne drejer sig på plads i forhold til mobilmasten.
 • Holder til simkort – MiWire RouDem kræver et dataabonnement hos et teleselskab.
 • En processor, der sørger for at alle enheder taler sammen og fungerer.


Kabinettet er støv-, fugt og vandtæt efter IP55-standarden. Det betyder i praksis at den lever op til professionelle krav og kan bruges i industrielle sammenhænge. Og mere praktisk: Den kan monteres udendørs, f.eks. på taget af et hus, så man opnår optimalt signal.Batteri og 240V strømforsyning

MiWire RouDem har et batteri til 8 timers drift, så der er forbindelse under strømafbrydelser eller hvis man er ude i naturen.

Som standard kører kører MiWire RouDem på en 240V strømforsyning, som også sørger for at batteriet er ladet op.Kabel til strøm er også ethernet

Du kan placere MiWire Roudem på taget – eller på en pæl, eller et bord – og trække et kabel til en WiFi router, eksempelvis inde i huset. Det samme kabel indeholder både strøm til MiWire og netforbindelse.App til styring af MiWire RouDem

Alle indstillinger foregår 100% automatisk, men du kan styre MiWire Roudem via et browservindue på din computer. Appen giver dig en række informationer som den nysgerrige bruger kan anvende, blandt andet:


 • Overblik over forbindelse og WiFi.
 • Kort over de nærmeste mobilmaster.
 • Mulighed for at konfigurere routeren.
 • GPS positionen kan vises på et kort, hvis nogen skulle løbe med den!Hvorfor er MiWire RouDem’s antenne retningsbestemt?

En almindelig mobilantenne, som du finder i mobiltelefoner, iPads og almindelige mobile modems, sender og modtager signalet i alle retninger. Det er fordi man på forhånd ikke ved, hvordan enheden vender i forhold til mobilmasten. Det betyder at signalet sendes ud i alle retninger med lige meget styrke, og at en meget stor del af signalet går tabt. Modtagelsen af signalet fra masten er ligeledes svagt, da antennen skal opfange signal fra alle retninger.

En retningsbestemt antenne fungerer ligesom en tragt, hvor man både koncentrerer det signal, man modtager, og det signal man sender. På den måde kommer der meget kraftigere forbindelse mellem MiWire RouDem og mobilmasten, end med en traditionel antenne.

Vi har samarbejdet med Assistant Professor Shuai Zhang fra Aalborg Universitet om at udvikle en retningsbestemt antenne specielt designet til frekvensområdet 1700 – 2700 MHz, som bruges til 3G, 4G og LTE.


Hvor meget forstærker MiWire RouDem mobilforbindelsen?

Der er forskel på, hvor meget forstærkning man får ved forskellige frekvenser.

Her er et skema med den forstærkning man typisk opnår, afhængig af placeringen.

Bemærk at man får den kraftigste forbindelse med placering udendørs. Der følger et beslag til udendørs montering med, når man køber et MiWire RouDem. Beslaget passer på standard antennebeslag som gør det muligt at finde netop den montering der passer bedst på dit hus.

1) Bestem din download/upload-hastighed på mobilen, der hvor du er (f.eks. 10/5 mBps):


Download en speedtest app til iPhone eller Android og test din hastighed der hvor du vil bruge internettet – dvs. indendørs i hjemmet, i sommerhuset, eller på byggepladsen.


2) Bestem din signaltype (f.eks. 1800 MHZ):


På iPhone

 • Aktiver ”Field test”: Tast *3001#12345#* i stedet for telefonnummer og tryk på ring op.
 • Vælg ”Serving Cell info” aflæs nummeret under ”Freq Band Indicator” og find den tilsvarende værdi i skemaet under “Nr.”


På Android (Samsung, LG, Sony m.fl.) 

 • Download ”LTE Discovery”
 • Aflæs signaltypen og find den tilsvarende værdi i skemaet