Installation af RouDem

Når du skal installere RouDem er det en god idé at overveje hvor skal den sidde, hvor langt der er til den nærmeste stikkontakt og hvad dit behov for WiFi er rundt i huset. Du kan folde hvert afsnit ud for at læse mere.

Installation - Se installationsvideo her

Placering - Hvor skal RouDem sidde?

Det er vigtigt at installere RouDem op over tagryggen for at undgå at signalet bliver dæmpet. Det mest optimale modtagerforhold er, når man kan se masten (Line-of-Sight), men det kan man sjældent opnå på grund af vægge, træer og bygninger. Derfor søger man i stedet at kunne se masten så godt som muligt (Near-Line-of-Sight) ved at installere RouDem udendørs og højt. RouDem er forberedt for installation på et standard antennebeslag med en rørdiameter på Ø38 mm. Du kan f.eks. montere beslaget på husgavlen eller skorstenen.

Kabeltræk - Hvor langt er der til nærmeste stikkkontakt?

Der skal føres et kabel mellem RouDem og strømforsyningen, som skal tilsluttes en almindelig stikkontakt. Der medfølger et kabel på 10 meter, men i nogle tilfælde er det ikke nok. Hvis du har brug for mere kabel er det vigtigt at du bruger et kategori CAT5e eller CAT6 netværkskabel med RJ45 stik. 

WiFi - Hvad er dit behov?

Der er forskel på internetforbindelsen ind i huset og WiFi. Med RouDem blander vi faktisk de to ting sammen, da RouDem både leverer internetforbindelsen ind i huset, samtidig med den skaber sit eget WiFi, da du både kan koble dig direkte på RouDem’s WiFi og/eller forbinde den med eksternt WiFi udstyr. RouDem’s eget WiFi kan være nok til at dække behovet i mindre huse, men bor du i et større hus er det nødvendigt at udvide med eksternt WiFi udstyr for at opnå optimal dækning.

Introduktion til MiWire backend

Når du har installeret RouDem får du adgang til MiWire User Interface, hvor du kan se driftsstatus, samt foretage mere avanceret indstillinger. Du kan kun tilgå MiWire User Interface, når du er kablet direkte på RouDem eller er koblet på RouDem’s eget WiFi.