FAQ

Hvad er MiWire RouDem?

MiWire RouDem er en innovativ internetløsning til yderområder. RouDem er en fuld automatisk retningsbestemt antenne, som bruger avanceret mobildatakommunikation, hvor den kobler sig på eksisterende mobilmaster og forbedrer signalet. MiWire RouDem gør det muligt at opnå højhastighedsinternet, selvom du ikke har adgang til en fastnet- eller fiber. Opnå en internetforbindelse som er op til 10x hurtigere end den forbindelse, du ellers kan få på mobilen eller med et mobilmodem.

Er MiWire RouDem noget for mig?

Hvis du bor, arbejder eller har sommerhus i et område, hvor der ikke er adgang til fastnet eller fiber, så kan MiWire RouDem være den perfekte løsningen for dig. MiWire RouDem fungerer også til autocampere eller campingvogne. Med RouDem er der både mulighed for at fastmontere enheden eller lade enheden være mobil, så du kan tage den med på farten. 

Hvor meget forbedrer MiWire RouDem datahastigheden?

MiWire RouDem kan forbedre din datahastighed med op til 10x. Dette er i situationer, hvor RouDem er installeret med et SIM-kort fra den teleudbyder, der dækker bedst på adressen og under forudsætning af, at enheden er installeret udendørs og højt. Typisk vil RouDem kunne levere en internetforbindelse mellem 15-100 Mbit/s i områder, hvor der er tæt på ingen internetforbindelse. 

Hvad betyder det, at MiWire RouDem har en automatisk retningsbestemt antenne?

MiWire RouDem har to antenner. Én rundstråle antenne, og som den eneste i verden en automatisk retningsbestemt antenne, der bruger avanceret mobildatakommunikation, hvor den kobler sig på eksisterende mobilmaster og forbedrer internetforbindelsen.

Den retningsbestemte antenne skaber langt hurtigere forbindelse ved at pege direkte hen mod den mast, hvor det stærkeste signal kommer fra, og flytter sig automatisk mod en anden mast, hvis der sker ændringer i netværket. Dette kan f.eks. være hvis mobilmasten er overbelastet, fordi der er mange brugere på samtidig.

Kan jeg selv undersøge om MiWire RouDem vil virke på min adresse?

Ja, du kan undersøge hvilken teleudbyder, der dækker bedst på adressen ved at se på de forskellige teleudbyderes dækningskort. På dækningskortet kan du se den forventede hastighed på adressen. Alternativ kan du måle datahastigheden ved at gå ind på www.speedtest.net eller hente deres app.Hvis speedtesten kan gennemføres (afprøv på forskellige steder i huset/på ejendommen) så vil RouDem med sikkerhed kunne skabe en dataforbindelse, der er op til 10x hurtigere og mere stabil.

Hvis du har brug for hjælp til at undersøge om RouDem vil virke på din adresse eller hvilken teleudbyder, der dækker bedst, kan du kontakte os.


Hvad kan forhindre, at jeg kan bruge MiWire RouDem?

RouDem kan bruges overalt i Europa. Vores løsning henvender sig primært til at skabe internetforbindelse i yderområder. Du vil derfor ikke altid få gavn af vores løsning, hvis du bor i et område, hvor der i forvejen er en god internetforbindelse. Vi kan typisk vejlede dig omkring om RouDem er den rigtige løsning for dig ud fra dit forbrugsmønster og lokation. Skulle du fortryde dit køb, fordi RouDem ikke lever op til din forventning er der fuld returret i 30 dage, såfremt produktet ikke er beskadiget, som følge af forkert brug.

Er der garanti for datahastigheden?

Vi stiller ingen garanti for hastigheden. Bestiller du en installation gennem os, vil vores installatør tjekke om hastigheden lever op til forventningerne. Er man ikke tilfreds med den opnåede hastighed ved installatørens hastighedstjek, kan man takke nej til at få RouDem installeret og installatøren vil omkostningsfrit tage produktet med tilbage.

Hastighederne der kan opnås, afhænger delvis af signal-/støj-forholdet så som træer, bygninger og afstanden til den nærmeste mast, men også i høj grad af den ledige kapacitet på den mast, RouDem forbinder sig til.

Kapaciteten kan svinge meget henover dagen. Der vil ofte være øget trafik på mobilmasterne om aftenen og i ferierne. Kapaciteten bliver typisk brugt til TV og streaming af videoer, og der vil derfor være mest belastning i perioder med høj indendørs aktivitet.

Hvordan installeres MiWire RouDem?

MiWire RouDem installeres på et Ø38 mm antennebeslag. For at MiWire RouDem kan opnå de bedste resultater skal enheden installeres udendørs og højt. Du kan enten selv installere RouDem eller tilkøbe installation, hvor en professionel vil komme ud og gøre det. Hvis du gør det selv, anbefaler vi, at du ser vores installationsguide inden du går i gang og følger instruktionen, der er beskrevet i manualen.

Når du tilvælger installation skal du vælge mellem standard 1-plan hus eller 1,5-plan hus installation. Hvis du er i tvivl eller ønsker en skræddersyet installation er du velkommen til at kontakte os. Ved tilkøb af installation vil du efter købet blive kontaktet af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvor I i fællesskab kan finde en dato for installation. Ordren sendes til installatøren, der medbringer den til installationsaftalen. 

Installationspakken indeholder:

- Tilslutning til nærmeste stikkontakt (max. 10 m kabeltræk)

- Uddannet montør med stige

I vores webshop kan der tilkøbes tilbehør, som måske er nødvendig ved installation. F.eks. antennebeslag eller ekstra lange kabler.

Hvilken type RouDem skal jeg vælge?

MiWire RouDem CAT4 vil for mange virke godt, især hvis man bor tæt på en mobilmast. Dette er dog ikke tilfældet i kystnære- eller yderområder. RouDem CAT6 har Carrier Aggregration, som er en teknologi, der giver markant højere hastigheder på 4G LTE-netværket ved at lægge to frekvensbånd sammen. Dette gør, at du kan fordoble hastigheden på netværket. RouDem CAT6 kan derfor hente data fra to celler samtidig. Vi anbefaler RouDem CAT6 i de fleste tilfælde.